RY 2004-02-28

Huvudsponsor är AB MunkforsSågar.

RESULTAT 

Utbildningsrally

Grupp E / N1
Volvo Original Cup
Volvo Original Elit
Veteran/KRB
4WD
A-förare 2WD
B-förare 2WD
C-förare 2WD
Totalresultat
På SS1
På SS2
Efter SS2
På SS3
Brutna

 

**************************************************
Munkfors 040228
Bulletin för fri publicering från
Lecab Rally Cup.
**************************************************

Rallyräv vann MunkforsSågar Munkrundan

En riktig rallyräv med 220 totalsegrar och nästan tre decennier av tävlande bakom sig vann MunkforsSågar Munkrundan under lördagen. Bengt Thorsell var namnet och hemmaklubben är Skara MK.
–Jag började åka rally 1977, avslöjar Bengt efter tävlingen. Efter mer är ett halvdussin bilmärken och 58 år fyllda är han fortfarande hungrig och vill vinna. –Jag fortsätter så länge det känns kul, menade en glad herr Thorsell vid presskonferensen. Bengt vann i sin Mitsubishi med drygt tio sekunder över totaltvåan Staffan Bergdahl, Teknis MC. Hallsbergsföraren Peter Eriksson slutade trea.
Jocke gillar Munkrundan
Vetranklass-esset Jocke Alsin gillar Munkforsvägar. Förra året vann han klassen och i år fick han även chansen att slå Arne Walfridsson som kom till start i sin beprövade V4:a. –Jag har alltid velat slå Arne, avslöjade Jocke. Men det höll på att sluta illa redan på första då Jocke synade snövallarna mer än en gång och tappade åtta sekunder på Arne. Jockes attack kom i stället på långa andrasträckan där Jocke slog Arne med 26 sekunder efter att Arne fått släppa förbi Staffan Bergdahl som startade en minut efter med sin 4WD Mitsubishi. På tredje åkte duon på tiondelen lika och Jocke fick för första gången vinna över Arne. Klasstvåa efter en snabb andrasträcka blev Jan Adielsson, Göteborg.  Arne då? Jo han slutade trea tillsammans med kartläsande yngsta dottern Miriam i högerstolen.
Jimmy vann 2WD
I klassen för trimmat tvåhjulsdrivet var det hård sekundstrid mellan Jimmy Olsson, Storfors och Per Christensson, Kil. Volvo 940-åkande Jimmy gick segrande ur striden med endast 1,8 sekunder tillgodo på Per, som numer håller sig på alla fyra hjulen i sin Opel Kadett. Bland B-förarna var det inte oväntat Jan Johansson som segrade med mycket nyligen renoverad motor. –Det var lite panik, vi fick dra topplocket i besiktningshallen i morse, berättade Jan om renoveringens slutskede. Ett lyckat test inför Lima, summerar Jan. Efter krångel i Finnskogsvalsen i januari fick Ulf Björk, Säffle, sin revansch i C-förare 2WD. Han tog hem segern med 21 sekunder tillgodo på märkeskollegan Pelle Persson, Fryksdalens MK. Snabbast på alla sträckor i C-förarklassen var Tomas Henriksson, Hagfors, men han lyckades inte klocka in på rätt tider i två tidskontroller och fick tids-tillägg på en minut och trettio sekunder. Dessa misstag förpassade honom till tredje plats i klassen.
Yngste klassvinnaren 
Niklas Carlsson en sextonåring från Katrineholm, blev segrare i Utbildningsrally, klassen för kommande körkortstagare som övningskör. –Det känns tryggt att åka med Niklas, berömmer pappa Bert, som åkte med som kartläsare och körkortshandledare åt Niklas. Receptet till segern är körvana och rutin, menar Niklas. –Jag har kört mycket i vinter, hunnit med 27 mil specialsträckor. Niklas rattade sin Volvo Original-bil till seger, 34 sekunder före Robert Andersson, Eskilstuna.
Gull snabbaste Originalare
I Volvo Original brukar det ofta handla om Säffle MC och mycket ofta om Daniel Bergqvist. I Munkfors fick Daniel hårt motstånd från Krister Gull, Karlstad, som vann i Munkfors även i fjol. Krister stod för en riktig urladdning på den 25 kilometer långa SS2. –Den gick med guds försyn, menade Krister om attacken, som resulterade i sträckseger med drygt tio sekunder över Daniel.  I mål skrevs Kristers segermarginal till 19 sekunder före tvåan Bergqvist. I Volvo Originals C-förarklass vann Ronny Hedström, Likenäs före Andreas Rådström, Östmark. Otrimmade grupp E/N1 vanns av Vänersborgaren Anders Olsson i en SAAB 99.

Rallyhälsningar.

Anders Ekström
Lecab Rally Cup Mediainfo.

**************************************************
Munkfors 040224
Bulletin för fri publicering från
Lecab Rally Cup.
**************************************************

MunkforsSågar Munkrundan inleder LRC 2004

Efter en tung inledning med en arrangör som inte genomför sin deltävling, för få deltagare i Likenäs och därmed ännu en struken tävling, kan så äntligen Lecab Rally Cup komma igång nu till helgen. Det såg länge ut som även Munkfors Motorclub skulle få lågt deltagarantal, men till slut gick proppen ur. Och det med råge. 
På onsdagen för en vecka sen var det endast ett fyrtiotal som visat intresse för tävlingen, nu i skrivande stund kan Munkforsklubben räkna in inte mindre än 82 anmälda rallyåkare. En dubbling på en vecka! Inte blir det sämre av att vi äntligen fått en riktig vinter här i Värmland så här i elfte timmen. Banchef Robert Persson är smått lyrisk över rådande banförhållanden. Efter sista plogningen är det inte snack om annat än helt perfekta vintervägar med en botten av rejäl blåis och halvmetern höga snövallar att ta stöd i.
Veteran störst 
Största klassen till start är Veteran, där man tävlar med bilar av 1974 års och äldre. Klassen har samlat inte mindre än 22 anmälda. Vi får där se fjolårssegraren och dominanten i Lecab Rally Cups veteranklass Jocke Alsin i sin rödvita Volvo 142 ta sig an bland andra Arne Walfridsson i sin beprövade SAAB V4. Farlig blir nog också nye klubbkompisen till Arne, Bert Björlin, som bytt från Munkfors till Ratten och brukar framföra sin knallgula PV på brutalaste vis. Klassen bjuder också på en udda bil i rallysverige. Så värst många Peugeot 504 rullar nog inte i rallyskogarna, men MK Team Westoms Erik Nygren kommer till start i Munkfors med en sådan.
Tuff 4WD klass 
I värstingklassen 4WD är det imponerande 10 anmälda och fjolårssegraren i Lecab Rally Cup Stefan Nilsson får det hett om öronen. Ett helt koppel förare kan vinna denna klass. På pappret snabbaste bil är den Ford Escort WRC som Peter Appelskog, Östergyllen RC rattar. Sen harvi Magnus Hansen i en Mazda och Bengt Thorsell i en Mitsubishi och Staffan Bergdahl i en Mitsubishi och…. Ja, listan kan göras lång. Vem som vinner vet vi runt fyrasnåret på lördag eftermiddag.
Kommande talanger 
Först ut i ordinarie startfält kör juniorer från 16 år som kör i klassen utbildningsrally, där de får köra rallyt som övningskörning i tävlingsbil. De får tävla med otrimmade grupp E, Volvo Original och grupp N <1400cc-bilar. Här ska våra kommande rallytalanger skolas och vem vet. Kanske får vi sen en kommande talang av Daniel Carlssons och PG Anderssons kaliber göra debut denna helg.

Kuvert med pressinformation och fototips till media finns att hämta i tävlingssekretariatet på Fornässkolan från 07:00 på tävlingsdagen. Munkfors Motorclub och Lecab Rally Cup hälsar media hjärtligt välkommen till en fartfylld dag i Munkfors.

Rallyhälsningar.

Anders Ekström
Lecab Rally Cup Mediainfo.

______________________________________

Munkfors 040222
Pressinformation för fri publicering

_______________________________________

 

Nu börjar det likna nåt!
skrivande stund har vi 68 anmälda till MunkforsSågar Munkrundan, ett jättelyft mot det 40-tal vi hade i mitten av denna vecka.

Vid bankontrollen under helgen kunde det konstateras att det är mycket fina förutsättningar för vinterrally i skogarna runt Munkfors. Ett kompakt lager med cirka två decimeter skarsnö ute i terrängen och halvmetern höga plogkanter ramar in de 37 kilometrarna isiga skogsbilvägar som tävlingen ska avgöras på nästa helg. Bättre förutsättningar för ett bra vinterrally kan vi inte få, och det känns som ett rejält plåster på såret efter att vi fått flytta tävlingen två gånger på grund den uteblivna kylan i december.

 

Basfakta om tävlingen:

Startfält: I nuläget 68 anmälda
Start/mål-plats: Fornässkolan, Munkfors

Datum: 28 februari

1:a start: Kl 11:00

Specialsträckor: 37km fördelat på 3 SS.

Tävlingsform: Rally utan noter.

Ingår i: Lecab Rally Cup 2004

Historia: Sjätte gången rallyt körs som vintertävling sedan december 1995.

Huvudsponsor: AB MunkforsSågar, ett världsledande företag inom bandsågblad.

Övrigt: Juniorer från 16 år kör i klassen utbildningsrally som övningskörning.

Mer information om tävlingen och startfältet kommer i tävlingsveckan.

Rallyhälsningar

Anders Ekström
Presschef, MunkforsSågar Munkrundan
070-9588691, 0563-529 53.
***************************************
Munkfors 040218.
Pressinformation för fri publicering
från Munkfors Motorclub
***************************************

Få anmälda hittills i MunkforsSågar MUNKRUNDAN
Förra säsongen var startfältet rekordstort. Men när Munkfors Motorclub återigen bjuder in till den sjätte editionen av MunkforsSågar Munkrundan lyser en hel del av den Värmländska rallyförarbredden med sin frånvaro, varför Munkfors Motorclub nu efterlyser fler rallyförare.

Vi uppmanar alla rallyåkare att ta chansen att köra tredje och sista vinterrallyt i Värmland för denna säsong. I skrivande stund har endast ett fyrtiotal förare anmält sig så än finns det plats för många fler.

Lecab Rally Cup

Tävlingen ingår i Lecab Rally Cup som första deltävling efter att Likenäs MK fått ställa in sin deltävling som skulle gått kommande helg. Eftersom majoriteten av förarna i Lecab Rally Cup förra året röstade mot noter i Cupen, körs tävlingen även detta år utan noter. Detta anser en del vara en anledning till det låga antalet anmälda, men det är nu är det upp till bevis. En duktig rallyförare klarar av att åka fort även utan noter som stöd.

Klassiska vintervägar
Första tävlande rullar ut klockan 11:00 från Forsnässkolan i Munkfors den 28 februari och MMC bjuder på 37 kilometer vintervägar fördelat på tre specialsträckor i klassisk terräng i skogarna öster om Munkfors. Vinter ja, det finns det i Munkfors. Ett par decimeter snö och knappa halvmetern höga plogkanter finn det i dagsläget  i tävlingsområdet. Ett drömläge för ett vinterrally med drygt en vecka kvar till start. Som medarrangör i Svenska Rallyt så tar Munkfors Motorclub givetvis efter VM-arrangemanget och använder en central serviceplats placerad i nära anslutning till sträckorna för att minimera transportsträckor.

Återväxt
Tävlingen satsar återigen på återväxten i svensk rallysport och bjuder in klassen Utbildningsrally till tävlingen. Detta är en klass där ungdomar från sexton år med körkortstillstånd och juniorlicens i rally får köra rallyt som övningskörning med licensierad och godkänd körkortsinstruktör i kartläsarstolen. Dessa kör otrimmade bilar i klasserna Volvo original, Grupp E samt N1 och kommer att starta ca en kvart före ordinarie startfält.
Första startande i ordinarie startfält rullar ut vid 11-tiden lördagen den 28 februari.

Mer information om tävlingen kommer i tävlingsveckan.

Rallyhälsningar

Anders Ekström
Presschef, MunkforsSågar Munkrundan
070-9588691, 0563-529 53.

**************************************************
Munkfors 031207
Bulletin för fri publicering från Lecab Rally Cup.
**************************************************
Brist på tjäle och snö flyttar rallypremiären.

Det rådande väderläget med långvarigt lenväder har gjort det omöjligt för arrangerande Munkfors Motorclub att köra premiärtävlingen i Lecab Rally Cup den 13:e december.
Tävlingen MunkforsSågar Munkrundan flyttas nu en vecka framåt och klubben hoppas på en vit jul i Munkfors med omnejd. Inte en gnutta snö och is finns nu på specialsträckorna, som nu under helgen frusit till efter ett par dagar med minusgrader. Och bättre väder verkar det inte bli under veckan, då det spåtts plusgrader över hela Värmland. Klubben får nu förlita sig till nästa helgs förväntade snöväder och att minusgraderna följer efter.
Förlängd anmälningstid
Så här långt har ett 40-tal förare anmält sig till tävlingen. Munkfors Motorclub förlänger nu ordinarie anmälningstid fram till den 12 december.
Lecab Rally Cup utökar
Lecab Rally Cup kommer i 2004 års version att innehålla 9 deltävlingar, med
Degerfors RC som nuy arrangör i cupen. Degerfors kommer att köra en
rallydeltävling i maj.

Preliminär tävlingskalender för LRC 2004:

deltävling 1. 20 December 2003. MunkforsSågar Munkrundan, Munkfors MC, RY
deltävling 2. Midvintersprinten, Hällefors MK, RS/2
deltävling 3. Femtåracet, Likenäs MK, RS/2
deltävling 4. Degerfors RC, RY
deltävling 5. Structosprinten, Storfors MK, RS/2
deltävling 6. Säffle MC, RS
deltävling 7. Juli 2004. Gröna Dalen-rundan, MK Ratten, RY
deltävling 8. Juli 2004. Ekesbergsracet, Ekshärads MS, RS/2
deltävling 9. Tossebergsklätten, Fryksdalens MK, RS/2

Rallyhälsningar.

Anders Ekström
Lecab Rally Cup Mediainfo.

**************************************************************
MEDIAINFO 1
Pressinformation för fri publicering.
Detta meddelande finns bifogad som pdf-fil för utskrift.
**************************************************************

Det är dags för vinterrallypremiär. Den första deltävlingen i Lecab Rally
Cup 2004 körs redan i år. Den 13:e december varvas motorerna upp i Munkfors
då Munkfors Motorclub bjuder in till rallyt MunkforsSågar Munkrundan.
Det har blivit något av tradition med rally runt luciatid i Munkfors. Det är
sjätte gången som MunkforsSågar Munkrundan körs som vintertävling sedan
starten av denna 1995.
Snön faller.
I skrivande stund faller snön över specialsträckorna och kvicksilvret håller
sig på rätt sida om nollstrecket inför rallypremiären på vintervägar. Vi kan
bara hoppas att vädrets makter står oss bi även denna gång och att vi får
lika perfekta förhållanden som vid fjolårets tävling.
Ljumt intresse
Intresset från rallyförarna är däremot är ljumt inför premiären. Endast 16
anmälningar har trillat in med två och en halv vecka kvar till start. Så här
dags förra året var det ett femtiotal åkare anmälda. Väntar ni rallyåkare på
mer snö och kyla, eller har ni inte bilarna klara?
Omväxlande vägar
Munkfors Motorclub erbjuder 37 kilometer specialsträckor av omväxlande
karaktär ute i skogarna öster om Munkfors. Högkvarter för tävlingen med
start och mål är vid Forsnässkolan i Munkfors. Därifrån rullar de första
tävlande ut klockan 11:00 på luciadagen, lördagen den 13 december.

Vi i Munkfors Motorclub hälsar media, publik och rallyfolket hjärtligt
välkomna till en fartfylld lucia-afton i Munkfors den 13:e december.

Rallyhälsningar.

Anders Ekström
Presschef MunkforsSågar Munkrundan


Anders Olsson  från Vänersborg var snabbast i grupp E/N1.Två Carlsson glada med resultatet. Niklas Carlson, 16 år, rattade
tillsammans med pappa Bert i högerstolen till seger i Utbildningsrally.


Jan Johansson  tog chansen att testa sin nyrenoverade
Kent Karlsson-preppade motor inför Supermästerskapet i Lima.
Resultatet blev seger i B-förare 2WD.


Ronny Hedström var vassat i VOC.


Ulf Björk håller inte tungan rätt i mun i detta vägbyte på
sista specialsträckan. I resten av tävlingen verkade dock läget
vara under kontroll och segern var ett faktum i C 2WDBengt Thorsell förivrade sig inte i samma sväng,
utan körde på säkerhet och rutin, vilket gav
totalseger med hem till Skara.


Jimmy Olsson fick till det direkt i den nyinköpta, ex.
Pecka Putto-940:n. Inga omställningsproblem från
240:n gav knapp seger i A 2WD före Per Christensson.

Samtliga foton på denna sida copyright: Anders Ekström

Alltid kul på två och fyra hjul!