RY 1999-02-28

MMC-racet 1999

RESULTAT >>>

Hemmaseger i första MMC-racet.

I första upplagan av MMC-racet som avgjordes sista söndagen i februari blev det hemmaseger i form av Stefan Nilsson. Stefan var totalsnabbast av de 86 startande i båda åken uppför den snabba backen i Östanås, och kunde väl hemma i Munkfors kvittera ut segerpremien på 2000 kr.

Tvåa över mållinjen var Kils MK:s Mikael Gustavsson men säg den glädje som varar. Motorn i Mikaels bil började krångla och han ville inte riskera haveri utan bröt tävlingen efter målet på andra vändan. Ny tvåa blev då istället Magnus Olsson i sin Ford Escort Cosworth. Snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage var Lars-Ove ”biffen” Olsson som stod upp och körde i andra åket och kunde prestera 1,40,1 i andra åket.
Det var små marginaler i den nationella klassen och Tomas Walfridsson rattade in sin Golf bara tre tiondelar av en sekund efter ”Biffen”.Samma tid hade förövrigt Molkomingen Lars Hedqvist men han missade tyvärr ankomsten till slutmålet och blev därmed utesluten.Snabb i veteranklassen var Säfflegrabben Fredrik Eriksson som kom in på en nionde plats totalt och slog alla A-förarna i klassen inklusive Arne Walfridsson som bytt sin lånade Mitsubishi mot egen SAAB V4 för att kunna köra tävlingen.
Snabbaste Volvo Original var inte helt oväntat Morgan Olsson, Kils MK, medan det i klass ekonomi blev Säffleseger genom Kent Persson. MMC-racet sågs av cirka 200 åskådare som även trotsade regnet i andra åket.
Anders Ekström

Alltid kul på två och fyra hjul!