1) Niclas Olsson Likenäs MK, 96, 2) Henrik Karlsson Filipstad MC, 88, 3) Fredrik Lindh Likenäs MK, 79, 4) Fredrik Kihlman Munkfors MC, 76, 5) Henrik Skyllkvist Munkfors MC, 74
1) Thomas Lindén, Filipstads MK, 83, 2) Stefan Hultin Hagfors MK, 72, 3) Sören Rickardsson Lima MS, 72, 4) Lars-Göran Bran Filipstad MC, 67, 5) Fredrik Nilsson Molkoms MK, 54
Damer
1) Jennye Persson Malungs MK, 94, 2) Annika Gillberg Munkfors MC, 74, 3) Eva-Lena Karlsson Malungs MK, 47

Segrarna korade i Klarälvscupen.
Det blev Molkomsseger i den sista deltävlingen i Klarälvscupen på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors. Arrangerande Munkfors Motorclub kunde räkna in hela 76 tävlande till denna sena säsongsfinal i Klarälvscupen. Trots vädret innan höll banan förvånansvärt bra och till finalerna tittade den efterlängtade solen fram.
De båda VW-förarna Lars-Erik Eriksson från Molkom och Stefan Hultin, Hagfors var outstanding i seniorernas A-finalstart. Efter kubbning i första kurvan ryckte Lars-Erik till sig ledningen medan Hultin blev hårt uppvaktad och ramlade i fältet. Per Olsson tävlande för SK Örnen Motor tog hand om andra platsen och Hällforsaren Totto Höök slutade trea. Segern i Klarälvscupens seniorklass hittar vi som segrare i B-finalen. Thomas Lindén, Filipstads MC, tog över det femåriga vandringspriset. Ledaren inför finalen, Sören Richardsson halkade ner till tredje plats och Stefan Hultin klev upp på en total andra plats i cupen.
Bland juniorerna slutade det med hemmaseger genom Saab-föraren Fredrik Kihlman. Marcus Nordström, Likenäs tog ledningen i finalen men Kihlman lyckades lura sig förbi och plocka till sig segern. En katt bland hermelinerna var Per Henriksson, MK Ratten, som körde sin Volvo till tredje plats i juniorfinalen bland alla Saabar. Per var snabbast till första kurvan i finalen men sen blev det trångt, trångt… Fyran i juniorfinalen Niclas Olsson, Likenäs, tog hem juniorbucklan efter en jämn körning i Klarälvscupen.
Seger i både damfinalen och totalt i cupen blev det för Malungstjejen Jennye Persson efter en övertygande körning i finalen. Hon vann damcupen tjugo poäng före Annika Gillberg, Munkfors MC. Nina Pettersson från Hällefors slutade tvåa i finaltävlingen. Tyvärr hade hon inte några poäng i tidigare deltävlingar och hade därför inte med cupstriden att göra. Eva-Lena Karlsson från Malung deltog inte i finalen men tog trots det hem tredjeplatsen i damcupen.
Anders Ekström

Pressmeddelande 1.

Dags för finalen i Klarälvscupen.

Den sista deltävlingen i folkrace-serien Klarälvscupen körs nu på lördag i Munkfors. Med ett startfält på runt 80-talet folkraceförare bäddar det för rafflande bataljer på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors. Klockan 10:00 på lördagsmorgonen brummar det igång och favoriter i seniorklassen efter två deltävlingar i cupen är Sören Richardsson från Lima. Sören har samlat ihop 62 poäng i cupen. Farlig på Tomtallet blir nog också hemmahoppet Jonas Bergström som vann senast i Munkfors. Filipstads MK:s SAAB-förare Lars-Göran Bran vill nog också vara med i A-final. L-G väljer att fira sin 40-årsdag på Tomtfallet som är en av hans favoritbanor. En seger på 40-årsdagen skulle väl sitta fint. Åteväxten i folkrace verkar vara god. Inte mindre än 21 juniorer har fram till onsdagen anmält sig till tävlingen. Juniorcupen leder Henrik Olsson, Filipstad före Niclas Olsson från Likenäs och hemmaföraren Henrik Skyllqvist. 7 damer är anmälda och i damcupen leder Jennye Persson, Malung före Annika Gillberg från hemmaklubben.
Anders EkströmMunkfors Motorclub:s folkracesektion hälsar press/media och publik varmt välkommen till finalen i Klarälvscupen som alltså körs lördag den 27 oktober med första start klockan 10:00 på Tomtfallets Motorstadion.