RY 2005-02-26

RESULTAT >>>

Huvudsponsor för rallyt är AB MunkforsSågar.

Mer bilder från Munkrundan på www.ekasfoto.com >>>

Munkfors Motorclub hälsar välkommen till ännu en upplaga av  
MunkforsSågar Munkrundan
, den sjunde i ordningen sedan Munkrundan började köras som vintertävling 1995. Årets tävling ingår i den nystartade öppna Värmländska RallySerien till Inax minne. Den ingår också i Västra Bilsportförbundets FM/DM samt Klassiska och Historiska rallycupen.
MMC bjuder på 5,1 mil specialsträckor med bitar av gamla klassiska Svenska Rallyt-vägar. Central serviceplats är vid start och målplatsen vid Munkfors Förenings & Konferenscenter.

PRESSRELEASER

Andra raka för Thorsell i Munkfors.

För andra året i rad fick Skara-sonen Bengt Thorsell höja segerbucklan i skyn när rallyt MunkforsSågar Munkrundan avgjordes under lördagen. Den mångtaliga publiken som letat sig ut i solskenet fick se inte bara Thorsell sprinta fortast, utan även en rad klassiska rallybilar, då tävlingen också ingick i klassiska och historiska rallycupen.

Bengt Thorsell som totalsegrade i Munkrundan förra året visade att gammal är äldst även i år. 58 år gammal vinner Mitsubishiföraren Thorsell fortfarande rallytävlingar. –Jag var lite sen i ett vägbyte, motorstopp och fick backa, men det grejade sig ju ändå, menade en glad vinnande Thorsell med Bosse Fransson i högerstolen. En likadan Mitsubishi som Thorsell rattade Fägre MK:s Håkan Svensson till en total andraplats, distanserad med 17 sekunder.

Hes Co-driver

Bland de tvåhjulsdrivna var det Tom Carlsson från Askersund som visade sig outstanding. Efter två brutna tävlingar stämde så allt för Carlsson. Han vann med  48 sekunder före Kent Larsson, MK Team Westom, som rattade en för honom alldeles ny 940. –Man får vara nöjd med det resultatet, vi tappade intercomet på ett par sträckor, menade Toms efter tävlingen hesröstade co-driver Andreas Andersson. Bland B-förarna rattade Team Treskes Magnus Engelbrektsson sin Volvo 240 till seger tillsammans med Co-driver Carina Nilsson trots växelförarproblem. – Gôrroligt, tyckte Carina om segern och stortrivdes i högerstolen.

Otrimmat

Tävlingen ingick som bekant i Värmländska Rallyserien och den minst trimmade klassen i serien, Grupp E/N <1400, vanns av SMK Örebros Maths Andersson, som fått ett återfall efter tjugo års frånvaro från förarsitsen i rallybil. Marcus Nordström från Likenäs slutade tvåa i klassen, endast fyra sekunder efter Maths. Otrimmat körde också Malungs rallytalang Andreas Levin, som i klassen ungdomsrally för övningskörande ungdomar, vann klassen med över fyra minuter.

Helt otippat

Mera otrimmat var det i Volvo Original där Dan Larsson, Trollhättan, som inte bara var snabbast av alla i C-förarklassen, utan även slog Elitförarna. –Det var helt otippat, det var första försöket på vinterföre, konstaterade Dan. Pär Nordahl, MK Ratten, som var snabbast av Elitförarna i Volvo Original, hade en intern fight med klubbkompisen i MK Ratten, Tomas Oscarsson. –Jag sa till han före tävlingen att vi skulle slå honom, och det gjorde vi ju, flinade en segerrusig Pär vid presskonferensen. Tomas fick se sig slagen med blott två sekunder till slut.

Nostalgi

I solskenet bland tallar och granar i Munkforsskogarna fick sig publiken även en stor skopa nostalgi. Per-Olof Flogner från Gävle rattade sin Austin Cooper S, i folkmun kallad hundkojan, till seger i Klassiska Rallycupens klass 1. Per-Olof som började köra rally samtidigt som sin bil rullade av bandet i England 1965, vann klassen före Lars-Erik Danielsson, MSK Hammaren, i en Saab 96. I KRC klass 3 vann Bengtsforsföraren Tomas Johansson i en Volvo Amazon.

Bromsa inte!

Segervapnet för Saab-åkande Erik Uppsäll i Historiska Rallycupen var enligt honom själv att inte bromsa. –Bromsarna går så lätt varma, så det är bättre att sätta bromsfoten på hjulhuset, berättade  V4-föraren. Uppsäll vann HRC klass 5 med 54 sekunder före Jan Hagberg från Borås i en Opel Ascona. I HRC klass 4 körde Peter Eriksson som enda ekipage imål sin Volvo PV 544.

Med rallyhälsningar

Anders Ekström

VRS mediainfo/ MMC rally pressansvarig.


MunkforsSågar Munkrundan inleder i VRS.

Den frost och snöfattiga vintern har ställt till det rejält för Värmländska Rallyserien, men nu verkar det emellertid vara dags för premiär så här i elfte timmen av vintersäsongen.

Det idoga töandet under januari tvingade både Torsbyklubben MK Ratten och Fryksdalens MK att ställa in sina deltävlingar i den nystartade öppna Värmländska Rallyserien till Inax minne. Nu till helgen blir det i alla fall premiär för serien då Munkfors Motorclub kör sin tävling MunkforsSågar Munkrundan med start och mål i Munkfors.
Klassisk rallyterräng 
Munkfors Motorclub kan erbjuda sina tävlande och åskådare inte mindre än fem mil specialsträckor fördelat på 4 fartprov. Sträckorna körs i gammal  klassisk Svenska Rallyt-terräng öster om Munkfors och första startande rullat ut från Munkfors Förenings & Konferenscenter vid elvatiden lördagen den 26/2. Central serviceplats blir det vid startplatsen i Munkfors efter två körda sträckor, innan deltagarna rullar ut igen för de två avgörande specialsträckorna.
Blårök väntas 
Tävlingen har trots bland annat både stortävlingen Rally Finnskog med nästan 200 startande och den lilla SM-tävlingen i Sandviken, lockat inte mindre än 98 anmälda. MunkforsSågar Munkrundan ingår också i Klassiska och Historiska Rallycupen, så för den som gillar veteranbilar kan tävlingen verkligen bli en höjdare. Eller vad sägs om ett koppel tvåtakts-Saabar som sprider blårök och efterföljande Ford Cortinor, Volvo PV:s med flera klassiker.
Förbundsmästerskap 
Västra Bilsportförbundet kör också en deltävling i sitt Förbundsmästerskap i samband med rallyt i Munkfors. Kent Larsson, Team Westom, förra årets vinnare i klass två, kommer givetvis till start och ska visa sina konkurrenter hur fort en Volvo kan rattas.

Vi i VRS kommitté och Munkfors Motorclub hälsar media, publik och rallyfolket hjärtligt välkomna till en fartfylld lördag i rallyts tecken i Munkfors den 26:e februari.

För tillresta media finns kuvert med karta program, press och fototips att hämta ut mot uppvisande av giltig press/media-legitimation. Detta kuvert finner du i tävlingssekretariatet vid Munkfors Förenings & Konferenscenter från 07:00 tävlingsdagen.

Med rallyhälsningar

Anders Ekström 
VRS mediainfo/ MMC rally pressansvarig.

Alltid kul på två och fyra hjul!