RY 2002-12-14

RESULTAT

Utbildningsrally
Grupp E
Volvo Original Cup
Volvo Original Elit
Veteran
C 2WD
B 2WD
A 2WD
4WD
Totallista
Brutna

Huvudsponsor är AB MunkforsSågar.

PRESSRELEASER

************************************************
Pressmeddelande från MunkforsSågar Munkrundan
För fri publicering.
************************************************
Det blev Kopparbergsseger i den första deltävlingen i Lecab Rally Cup i Munkfors. Totalsegern i MunkforsSågar Munkrundan gick till Janne Westlund MK Kopparberg efter hård strid med hemmaföraren Lars Hedqvist. Tävlingen som gick utan noter med två specialsträckor i dagsljus, och samma två ett varv till i mörker blev succé. Vägarna höll fantastiskt bra för det stora startfältet. Etthundra bilar körde banans två varv i den tregradiga kylan. Det milda vädret lockade ut en hel del publik till specialsträckorna, och stämningen var god ute i mörkret bland brasor och korvgrillning i skogen under lördagseftermiddagen.
– Det var tufft, tyckte Janne Westlund om mörkerkörningen. – Men vi har ju pensionärsljus, flinade han och syftade på de special-extralysen han monterat på sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi. Anita i högerstolen däremot undrade om Mitsubishin inte gick fortare ute på första sträckan. När trippmätaren i målet avlästes till 181 km i timmen i toppfart så fick de ett kvitto på att det ändå gått fort. Men inte fort nog.
Hedqvist ruggigt snabb.
Lars Hedqvist på hemmavägar i grupp H Corollan han köpt av Leif Petterson visade sig svårslagen på den första specialsträckan. 1,2 sekunder snabbare var Hedqvist med bara tvåhjulsdift. – Vägkaraktären passar Corollan, funderade Hedqvist om framfarten. 119 km i timmen i snittfart skvallrar om att det gått fort, ruggigt fort. På den krokiga SS2 var det Westlunds tur att vara snabbast. Där passade det den fyrhjulsdrivna ”Mitsun” bättre. – Man kommer väl lite fortare ur svängarna när det drar på alla fyra, sa Westlund och knaprade sig upp i ledning efter att ha slagit Hedqvist med sex sekunder. Efter andra varvet på specialsträckorna var det Westlund som kunde höja segerbucklan i luften med tio sekunder tillgodo på Hedqvist.
Urladdning av LG
Lars-Göran Johansson från Likenäs stod som segrare i Helmia Cup i höstas. Grupp E åkaren från Likenäs tog i hård kamp med Niklas Ledin, Kopparberg, hem segern i klassen. Efter tre specialsträckor var det Ledin som ledde. Jag satsade allt på fjärde, menade LG. Han måtte ha stått upp och kört i mörkret på fjärde sträckan för i mål var han 8 sekunder snabbare än Ledin på sträckan och van klassen med 5,7 sekunder.
Gull med horn.
Med en bil som saknar runt trettio hästkrafter mot de bästa tog Krister Gull, Karlstads MC, hen segern i Volvo Original Cup för C-förare. – Hornen växte nog genom hjälmen på första sträckan, menade Gull. Krister åkte lika tid med Elitföraren Oskar Norlin på första sträckan så fort gick det. Per-Ola Nyberg, Likenäs fick finna sig i att bevaka andra platsen i klassen efter Gull som på var oslagbar i Munkforsskogarna. Oskar Norlin hade det tuffare i kampen om Elitbucklan. I mål kunde han dock ta hem segernbucklan till Borgvik med 1,5 sekund tillgodo på Per-Verner Fosseidengen, Konsvinger.
Per i gasen.
– De andra i klassen gasar väl för dåligt. Detta anser Per Christensson är anledningen till den stora differensen i klassen B 2WD. En annan kan väl vara den talang Kilsgrabben sitter inne med. Hela 21 sekunder vann Per klassen med. Snart är det väl A-förare av grabben som för drygt ett år sen började tävla i rally. Bland C-förarna i 2WD segrade Johan Ohlin, Karlstad med tävlingens minsta segermarginal, endast tre tiondelar. Det var Volvoföraren Simon Johansson, Filipstad som fick se sig slagen med dessa futtiga tiondelar.
Gamla bilar & unga förare.
En nostalgitripp av stora mått tycker Joakim Alsin och Lennart Karlsson från Säffle att tävlingen var. Anledningen till nostalgin är den Volvo 142 de båda tävlar med i veteranklassen. Klasseger blev det med 18 sekunder tillgodo på BMW-föraren Mikael Käll, Frykdalens MK. Bland tävlingens yngsta förare, de som tävlar i utbildningsrally segrade Emil Tigerberg, Götene MK, före Karlstadsföraren Anders Gullstrand. Calle Ward, Molkom, valde att stanna på SS4 och bekanta sig med naturen.

För mer info om Lecab Rally Cup och MunkforsSågar Munkrundan, titta in på hemsidan www.lecabrallycup.com  och www.munkforsmc.com eller kontakta undertecknad.
Rallyhälsningar…

Anders Ekström
Pressinformatör Lecab Rally Cup

************************************************
Pressmeddelande inför premiärtävlingen.
För fri publicering.
************************************************

Lecab Rally Cup – En succé redan från start.

Nu till helgen körs den första deltävlingen i nystartade Lecab Rally Cup i Munkfors. Som namnet antyder så är det rally det är frågan om. Tävlingen MunkforsSågar Munkrundan är först ut i serien och tävlingen har samlat rekordstartfält. En succé redan från start för cupen. Detta är den första deltävlingen av 8 som kommer att köras under 2003.
Munkfors Motorclub kan endast ta emot 100 startande och det blev att ta till gallring. Hela 132 förare har anmält sitt intresse att köra tävlingen dan efter lussedan, lördagen den 14 december. Tävlingen körs som vanlig rallytävling, på klassiskt manér utan noter och med de två sista specialsträckorna i mörker. Lite träning inför mörkersträckorna får förarna på de två första specialsträckorna, då det är samma sträckor som sedan körs i mörker. Tävlingen som startar vid Forsnässkolan i centrala Munkfors kl. 13:00 och mäter 20 km SS fördelat på 4 specialsträckor.
Jan blir jagat byte. 
I kampen om totalsegern i tävlingen får årets Helmia Cup-mästare i 4WD-klassen, Jan Larsson i en Ford Sierra Cosworth det tufft i spåret. Han utmanas i Munkfors av de tre Mitsubishi-fantomerna Janne Westlund, Kopparberg, Göran ”Dyngsväng” Fredriksson, MK Ratten och hemmaföraren Stefan Nilsson. En intressant start gör även den norske rallyveteranen Per Engseth i en Mitsubishi Lancer Evo 6. Intressant därför att han gör det tillsammans med den rullstolsbundne teamchefen och sponsorfixaren Norodd Johansen i högerstolen. Norodd har sedan länge tillstånd från både Svenska och Norska Bilsportförbundet att tävla trots sitt handikapp och är en van kartläsare.
Hedqvist hemmafavorit.
I den tvåhjulsdrivna  trimmade klassen klassen får man väl utlysa Munkfors Motorclub:s egen Lars Hedqvist som storfavorit till segern i sin nyinköpta Toyota Corolla grupp.H. Farlig blir nog också Jan Levin, Lima, och Lars-Ove ”Biffen” Olsson, Forshaga. Även Tomas Blåder från Filipstad får väl räknas till förhandsfavoriterna, om han nu får runt den stora Volvon på knixiga specialsträcka 2/4. Bland B-förarna blir säkert fartfantomen Per Christensson farlig i sin VW Golf och det blir säkert sekundfight med Karlstads MC:s ”Jan-Jan” Johansson. Bland C-förarna blir säkert Vovo-föraren Pelle Persson, Fryksdalen, farlig tillsammans med hemmaföraren Johan Jonsson i en Ford Escort.
Stor veteranklass.
Veteranklassen i Lecab Rally Cup verkar bli den största tillsammans med C-förare 2WD. Till den första deltävlingen har inte mindre än 18 veteranbilsförare anmält sitt intresse. Ragnar Jönsson, Forshaga, i som han själv säger det, ”Världens bästa bil”, en Opel Ascona från tidigt sjuttiotal är en av de färgstarka segeraspiranterna. Ragnar gör upp om segern tillsammans med bl.a. SAAB-fantasten Arne Walfridsson i sin V4 och bredsladdande hemmahoppet Bert Björlin i sin knallgula Volvo PV.
Satsar på kommande generation.
Först ut i tävlingen är kommande generationen rallyförare. För att gynna återväxten inom värmländsk rallysport satsar även Lecab Rally Cup på debutanter och utbildningsrally. Utbildningsrally bjuds in till samtliga tävlingar i cupen. Dessa startar först i tävlingen och när det gäller utbildningsrally så finns skylten ”ÖVNNGSKÖR” på bagageluckan. Det är nämligen 16-17 åringar som efter licenskurs får övningsköra rally i förarklassen Junior med godkänd och licensierad övningskörningshandledare i högerstolen.

Rallyhälsningar…

Anders Ekström
Pressinformatör Lecab Rally Cup.

*******************************
Munkfors 021130.
Pressinformation för fri publicering
*******************************
Rekordstort startfält i MunkforsSågar MUNKRUNDAN

Det ser ut att bli rekordstartfält när den femte editionen av MunkforsSågar Munkrundan som vintertävling körs under lussehelgen i Munkfors. Arrangerande Munkfors Motorclub kan räkna in inte mindre än 118 anmälda och det är över en vecka kvar av ordinarie anmälningstid. Det ser ut att bli gallring då vi bara har möjlighet att ta emot 100 startande + 10 debutanter/utbildningsrally. Annars brukar vi behöva skicka ut efterlysning efter rallyåkare för att få ihop startfält, men nu verkar intresset vara rekordstort.
En av anledningarna kan vara att tävlingen är premiär för den nya Värmländska rallyserien Lecab Rally Cup. En annan att det helt enkelt är ett stort sug efter att få testa tävlingsbilarna på vinterväglag för första gången, då tävlingen är inleder vintersäsongen i Värmland.
Vinter ja, det finns det i Munkfors. Efter den andra plogningen på fredagen av banan är det halvmetern höga snövallar och is i botten på vägarna. Ett drömläge för ett vinterrally med två veckor kvar till start. Rally körs på klassiskt manér utan noter och med de två sista specialsträckorna i mörker.
Tävlingen avgörs på en bana bestående av två specialsträckor som körs två gånger, central serviceplats samt start och mål är vid Forsnässkolan i Munkfors.
Tävlingen satsar på återväxten i svensk rallysport och bjuder in klassen Utbildningsrally till tävlingen. Detta är en klass där ungdomar med körkortstillstånd får köra rallyt som övningskörning med licensierad och godkänd körkortsinstruktör i kartläsarstolen. Dessa kommer att starta ca en kvart före ordinarie startfält.
Första startande i ordinarie startfält rullar ut vid 13-tiden lördagen den 14 december.

Mer information om tävlingen kommer i tävlingsveckan.

Rallyhälsningar

Anders Ekström
Presschef, MunkforsSågar Munkrundan

Bilderna från tävlingen kommer från Anders Ekström 


Janne Westlund från Kopparberg med kartläsare Anita Jansson heter årets totalsegrare i MunkforsSågar Munkrundan.


Hemmaföraren Lars Hedqvist rattade till sig en andra plats totalt
och överlägsen seger i A 2WD.

En nostalgitripp av stora mått tyckte Joakim Alsin om sin
Veteran-Volvo. Styrningen i Munkfors räckte till klasseger.


Christer Gull körde hem Volvo Original Cup i den första tävlingen
med den nya VOC:en.

En riktig ”Dyngsväng” klippte Göran Fredriksson till med
när han felbedömde hoppet 250 meter efter start på SS2.


Så här såg det ut ute på SS4 när Janne Westlund
gasade hem segern i MunkforsSågar Munkrundan.

Tack för en god match. Janne Westlund tackar Lars Hedvist för
gott motstånd i Munkfors Lecab Cup deltävling.

Per Christensson fortsätter att vinna. Ny klasseger i Munkrundan
med den lila Golfen.

Samtliga foton på denna sida copyright: Anders Ekström

Alltid kul på två och fyra hjul!