FR 2003-09-27

Folkrace 27/9 2003

Resultatlista i pdf-format 66kB

Bran vann på favoritbanan. 

Lars-Göran Bran tävlande för Filipstads Motorklubb tog i helgen en ny seger på sin favoritbana. De är då inte hemmabanan i Filipstad vi talar om. Det är Tomtfallets Motorstadion i Munkfors som är favoriten.
–Jag gillar den här korta krokiga banan, det gäller att växla tempo och köra med huvet, och inte bara gasa på, menar Lars-Göran om den teknik-krävande Tomtfallet-banan. Fast efter tredje omgångens startsmäll trodde inte LG på A-final. –Jäklar, där rök den A-finalen, tänkte jag när jag brakade in i sandfållan.

Finalkanon

Men A-final blev det med ett av de sämre startspåren. Men detta faktum verkade inte bekomma Bran, några finalnerver var det heller inte tal om. Lars-Göran kom som skjuten ur en kanon och tog direkt täten in i första sväng. Kvar bakom var Östmarks Jimmy Sundén som stångades med Tony ”Hedda” Svenson om andraplatsen. Det blev till slut Jimmy som vann bataljen och körde in på andraplatsen efter överlägsne Bran. Bäste hemmaförare var Bengt Bengtsson på en fjärdeplats i A-finalen.

Oslagbar

Bland juniorerna var det 17-årige Marcus Nordström från Ambjörby som utmärkte sig genom att som ensam junior går oslagen genom alla tre kvalomgångarna med sin Saab 99. Marcus tävlar för Likenäs MK och har bara i år vunnit fem tävlingar och är van prispallsgäst. Marcus klubbkompis Fredrik Lind var uppe i närkamp med Marcus på första varvet i A-finalen med lyckades inte ta sig om utan slutade tvåa. Bakom Likenäsarna sladdade Östmarksföraren Johan Eriksson i på tredje plats med sin Volvo 242.

Kvick dam

Snabbaste dam bland de fyra som kom till start var Inger Johansson, tävlande för SK Örnen Motor. I finalen blev det duell mellan Inger och Filipstads Annika Hagström, men Inger drog länsta strået och fixade segern redan i första kurvan i A-finalen. Annika lyckades inte komma runt Inger från sitt ytterspår. –Det var lerigt och svårkört, menade Inger. Vädrets makter var emot folkraceåkarna denna dag i Munkfors. Inte nog med att det hällregnat kvällen och natten innan. Det kom skura även under tävlingen. Trots detta höll banan förvånansvärt bra för de fyrtio-talet folkraceåkare som trotsade vädret denna septemberlördag.

 

Bilder från tävlingen….
Beställer bilder gör du hos www.ekasfoto.com


Duell i kvalet. Lars-Göran Bran kör genaste spårvalet och vinner
två av tre kvalheat. I tredje fastade han i sandfållan i första sväng
och klarade A-finalplats tack vare segrarna i de två första heaten.


Inger Johansson, SK Örnen Motor, tog hem den
något tunna damklassen.


Marcus Nordström från Ambjörby var vassast
av juniorerna med sin Saab 99.


Men Ove då…. Hemmaåkare Gräsberg synade
mest sandfållan i kvalet.


Pausunderhållningen mellan heaten stod MMC:s Mats Huldén för med sin 500cc crosskart som han tog SM-silver med för fjorton dar sen.


Trio i vinnare på Tomtfallets Motorstadion. Från vänster: Lars-Göran Bran, Inger Johansson och Marcus Nordström

Alltid kul på två och fyra hjul!