Robert supersnabb i Kongen

I helgen var det dags för gruspremiär för SuperCupen, den rikstäckande tävlingsserien i rally som lockar mångdubbelt fler deltagare än rally-SM. Hela 173 bilar kom till start i Kong Kristian Race som kördes runt Kristianstad. Det bjöds på trånga och tuffa vägar med sten och stengärdsgårdar som inramade de krokiga och hoppiga specialsträckorna.
Robert Persson från Munkfors bevisade i helgens Super Cup att vinsten i förra deltävlingen i Lima inte var någon tillfällighet. Med sin Opel Kadett tog Robban tillsammans med co-driver Per Larsson sin andra raka seger i B-förarklassen vid helgens tävling i de småländska och skånska skogarna. Robert bjöd på utklassningseger i B 2WD även denna gång. Hela 41 sekunder skrevs segermarginalen till tvåan Hans Johansson, Olofström. Att det gick fort med Kadetten på de trånga och bökiga småländska skogarna vittnar sträcktiderna om. Till och med fabriksföraren för Peugeot Team Sweden, Jimmy Joge, fick sig en match om tiondelarna av Robban på ett par sträckor.
Snabbaste 2WD på fjärde SS
På specialsträcka tre skiljde det endast en halv sekund till klass-segrande Jimmys fördel. På fyran var Robert som drog längsta strået och slog juniorlandslagsmannen Joge med fyra tiondelar. – Jag är lite mör i kroppen idag , rapporterar Robban efter hemkomsten från södra Sverige. Detta var sviterna efter ett antal flygturer på de hoppiga och krokiga vägarna. –Absolut det roligaste rally jag kört någon gång, fastslår Robert. En imponerande femte plats totalt bland de tvåhjulsdrivna blev slutfacit för klassegrare Persson. Inte minst imponerande med tanke på  bilmaterialet. Den bil som Robert och Per tävlar i är drygt tio år äldre än bilarna som toppförarna i 2WD-klassen förfogar över. Klubbkompisen Lars Hedqvist från Molkom gick det inte fullt så bra för. En rullning på fjärde specialsträckan stoppade hans framfart för gott i tävlingen. Nu väntar plåtslagarverkstan för Hedqvist och hans Corolla.